Nyheter
29
januari
2016

160131 – Lägesrapport inför loppet (Uppd.)

Det är nu en dryg vecka kvar till Wadköpingsloppet  och som många säkerligen är medvetna om har det varit ett ogynnsamt väderläge i Kilsbergen de senaste dagarna.

Mildvädret som inte bara påverkat södra, utan även stora delar av Mellansverige innebär att det i skrivande stund är ett kritiskt läge inför  loppet. Denna hastiga förändring beror inte bara på plusgrader, utan regn och tidvis mycket starka vindar som påverkat snöläget.

I Ånnaboda finns ett väl utbyggt konstsnösystem, ett spår som varit i mycket fint skick sedan årsskiftet. Men även detta underlag har påverkas hårt i rådande förhållanden. Väderleken de kommande dagarna samt nästa veckas prognos blir helt avgörande om och hur loppet ska genomföras, detta gäller även situationen för reservort.

Av denna anledning kommer vi avvakta väderläget och avser att ta beslut om loppets genomförande inom några dagar. Denna situation innebär att vid beslut om genomförande kommer deadline för ordinarie anmälningsperiod att förlängas ett par dagar (till 4 alt 5 feb).

Enligt Wadköpingsloppets generella riktlinjer vid snöbrist (se länk nedan) utvärderar vi alternativa tävlingsplatser inom angiven radie (12 mil). Vi har för avsikt att lämna beslut måndag kväll alternativt tisdag förmiddag.

Vi hoppas på förståelse i denna något obekväma situation, och vi har för avsikt att uppdatera er så snart beslut tas.

Tack på förhand!

/Wadköpingsloppets Organisationskommitté & Karlslunds IF Skidor

 

LÄNKAR:

WADKÖPINGSLOPPETS GENERELLA RIKTLINJER VID SNÖBRIST