Nyheter
30
januari
2024

Snart dags för skidfest!

Wadköpingsloppet 2022. Foto: Joakim Hjortsberg.

5 dagar kvar! På söndag 4 februari, med första start klockan 09.00, är det återigen dags för det årliga och populära Wadköpingsloppet. Ett lopp som bjuder på 40 kilometer längdskidåkning i vackra Kilsbergen och som är seedningsgrundande för Vasaloppet, bara en sådan sak.

Hur dras banan, vilken slinga blir det? Just nu avvaktar vi och inväntar säkrare prognoser för att kunna ge ett definitivt besked. Huvudspåret är fortfarande ett milvarv på en blandning av natur- och konstsnö. Banan har klarat mildvädret bra så här långt och skulle loppet ha genomförts i dag skulle det ha hållit. I annat fall går loppet helt på konstsnö, på en 5 till 7 kilometer lång slinga. Men, som sagt, vi hoppas vädret är på vår sida resten av veckan.

Mer information kommer de närmaste dagarna – håll utkik.

Varmt välkomna på skidfest i Ånnaboda!