Skistart.com Ski Challenge

 

Vinterns långlopp på skidor har under många år vuxit och ökat i popularitet både bland åkare och i media. Långloppscupen, nu med namnet Skistart.com Ski Challenge, samlar de mest intressanta långloppen i en cup med gemensam plattform, poängberäkning och standardiserade åldersklasser.

Dessa arrangemang har kommit att bli årligt återkommande, färgglada och folkliga skidfester. Att regelbundet bjuda in elit, övriga aktiva, motionärer och låta dessa likasinnade mötas och mäta sig på lika villkor, är en klassiker. Vätternrundan, Lidingöloppet och inte minst Vasaloppet, är stilbildare och föregångare på området. Folkliga breddidrotts-arrangemang är en traditionell och väl prövad tävlingsform som visat sig fungera alldeles utmärkt på längdskidor.

I Skistart.com Ski Challenge ingår flera av landets mest populära långlopp på skidor. Dessa deltävlingar har genom åren lockat en stor och brokig skara aktiva människor utan skidbakgrund att börja åka längdskidor. Deltagarnas ålder, inställning och bakgrund skiftar. För många är loppen ett spännande styrkeprov, för andra ett annorlunda äventyr och en ny erfarenhet.

Säsongen 2020 ingår följande lopp i cupen;

 

Läs mer på cupens egen hemsida